News:

contact: webmaster <at> shattered <dash> room <dot> net
write me a message if you are unable log in, if you need to recover your account, or if you would like to register a new account; also if the email address you used here before is not valid anymore.

Main Menu

ARENA, exclusief naar ROCK ITTERVOORT 2012 !!

Started by dépé, Sun, 2012-01-15, 22:15:59

Previous topic - Next topic

dépé

PERSBERICHT

ARENA, HAKEN, SUN CAGED @ ROCK ITTERVOORT 2012

ARENA (UK), HAKEN (UK) en SUN CAGED (NL) zijn de bands die zullen optreden tijdens ROCK ITtervoort 2012. Voor ARENA is dit het enige concert wat ze dit voorjaar zullen doen op het vasteland van Europa.

Deze 6e editie van ROCK ITtervoort zal, net zoals voorgaande jaren met o.a. Riverside, Pendragon en Pure Reason Revolution, in het teken staan van progressieve rock/metal. Bovengenoemde combinatie van bands zal garant staan voor een avond progressieve muziek van het hoogste niveau. We zijn er trots op dat we naast de ervaren headliner ARENA ook Engeland's grootste belofte HAKEN kunnen presenteren. De avond zal geopend worden door SUN CAGED, topper uit de Nederlandse progressieve scene.

De 6e editie van ROCK ITtervoort zal plaatsvinden op vrijdag 13 april 2012 in C.C. de Mortel, Ittervoort (Midden Limburg, nabij de Belgische en Duitse grens).
ARENA zal na 4 jaar weer terugkomen naar Ittervoort voor een zeer exclusieve gig.  Met het vorige optreden nog in ons geheugen, zijn we overtuigd van wederom een geweldige avond in C.C. de Mortel. Deze enorm populaire progressieve rockband Arena werd in 1995 opgericht door Clive Nolan (o.a. Pendragon) en Mick Pointer (ex-Marillion). In 16 jaar heeft de Britse formatie een vaste plek veroverd in de eredivisie van de symfonische rock. Naast Pointer op drums en Nolan op toetsen, bestaat Arena verder uit John Mitchell (o.a. Frost, It Bites) op gitaar, John Jowitt (ex IQ) op basgitaar en zanger Paul Manzi. Manzi, bekend van onder andere The Oliver Wakeman Band, nam vorig jaar het stokje over van Rob Sowden.

De muziek van Arena kan het beste omschreven worden als neoprog, opvolgers van groepen als Genesis, Camel en Pink Floyd.  Veel heavy elementen en stevige rockpassages zitten in de nummers verwerkt. In november vorig jaar is het nieuwe album 'The Seventh Degree of Separation' op de markt verschenen. Met dit album hebben ze hun positie aan de top van de internationale prog-scene weer eens bevestigd. Zoals gezegd hun optreden op Rock ITtervoort is zeer exclusief.  Arena zal in dit voorjaar geen verdere concerten geven in Europa !!

HAKEN wordt momenteel gezien als de verassing uit de Engelse prog-scene. Haken is in 2007 opgericht door enkele van de beste muzikanten uit de Londense scene. Na een paar maanden mocht men al openen voor Riverside en sindsdien hebben ze alleen nog maar voor volle zalen opgetreden rondom Londen. Ook hebben ze inmiddels op bekende festivals gestaan als Progpower, Summer's End en Lorelei's Night of the prog. De band heeft een uniekse sound door de combinatie van progmetal ala Dream Theater en Shadow Gallery met  "Old School Prog" van bijv. Genesis. Hun debuut "Aquarius" uit 2010 is zeer goed ontvangen in Europa, Japan en zelfs Amerika. In Oktober 2011 heeft Haken "Visions" uitgebracht. Deze CD krijgt zelfs nog betere recensies dan het debuut. De muziekpers over de gehele wereld is dan ook unaniem in hun oordeel: Haken is de toekomst van Prog-metal !!

SUN CAGED is een progressieve metal band uit eigen land. Sun Caged is opgericht door ex-Lemur Voice gitarist Marcel Coenen in 1999. Sun Caged is beïnvloed door bands als Dream Theater en zelfs Iron Maiden. De unieke sound van de band combineert deze invloeden met genres als jazz en fusion. In het verleden heeft de band al opgetreden met grootheden als Queensrÿche, Spocks Beard en Fates Warning. De band heeft inmiddels 3 albums uitgebracht. Het laatste album is dit jaar verschenen met als titel "The Lotus Effect". Alle drie de albums zijn wereldwijd zeer goed ontvangen door zowel fans alsook de media.
De voorverkoop voor ROCK Ittervoort 2012 is inmiddels begonnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.therockonline.nl. Voor info kijk op www.liveprog.com/rockittervoort of email naar rockittervoort@yahoo.com .
Tot ziens in ITTERVOORT !!!