News:

contact: webmaster <at> shattered <dash> room <dot> net
write me a message if you are unable log in, if you need to recover your account, or if you would like to register a new account; also if the email address you used here before is not valid anymore.

Main Menu

Vorig jaar Arena, dit jaar PENDRAGON !!

Started by dépé, Thu, 2008-12-11, 21:15:59

Previous topic - Next topic

dépé

PERSBERICHT:

PENDRAGON (UK) met als special guest SYLVAN (DE), samen voor exclusieve show naar Ittervoort.      

De Britse progressive rock band Pendragon zal op 20 maart 2009 naar Ittervoort komen voor een uniek concert. Dit concert is onderdeel van een korte Europese tour en zal het enigste concert in de Benelux en Euregio zijn. Naast Pendragon zal ook Sylvan, momenteel beste Duitse progband, een full-set show geven.

Na respectievelijk Riverside (PL) en Arena (UK) is het komend jaar de beurt aan Pendragon en Sylvan om een exclusief optreden te verzorgen in C.C. de Mortel te Ittervoort. Pendragon is één of misschien wel dé Vaandeldrager van de Britse progrock. Pendragon is in 1978 opgericht door gitarist Nick Barrett in Stroud, Gloucestershire in het hart van de Cotswolds, Engeland. Na in het begin optredens als voorprogramma te hebben gedaan voor groepen als Marillion begon het balletje te rollen en werd het aantal fans steeds groter. Inmiddels is Pendragon een van de bekendste en grootste groepen in het progressieve genre. De laatste CD "Pure" die onlangs is verschenen krijgt wereldwijd lovende kritieken en onlangs hebben ze nog een uitverkocht concert verzorgd in de Nederlandse "prog-tempel" De Boerderij te Zoetermeer. In Pendragon spelen naast Nick Barrett ook Peter Gee, Scott Higham en Clive Nolan (oa bekend van Arena).

Sylvan wordt door velen gezien als de beste progband uit Duitsland. Vooral het album "Posthumous Silence" heeft over de hele wereld heel goede recensies gekregen. Naast headline-shows hebben ze oa gespeeld met bands als Marillion, Porcupine Tree en Asia.

Het concert, in het kader van Rock Ittervoort, is  een onderdeel van de VoorJaarsFeesten te Ittervoort. Ons doel voor afgelopen en komende jaren is om een internationale band bereid te vinden om naar Ittervoort te komen voor een exclusief optreden. Uit recentelijk gehouden polls onder onze bezoekers is Pendragon als winnaar naar voren gekomen, Sylvan werd verassend tweede. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat het ons dit jaar gelukt is om zowel Pendragon alsook Sylvan daadwerkelijk naar Ittervoort te halen.

De voorverkoop via email is per direkt begonnen. Je kunt daarvoor mailen naar: rockittervoort@yahoo.com. Hier kun je ook terecht voor alle andere info betreffende het concert.

Info is ook te vinden op:
www.fanfareconcordia.nl
www.rockittervoort.hyves.nl

The Butterfly Man

Het was weer geweldig afgelopen vrijdag!!! *horns*

Waren er nog meer Roomies aanwezig?

Tom (wat raar om opeens in het Nederlands te typen hier... ;))
There will be white clouds beyond the hills...